Bäst just nu enligt Nina 4/3

BIO: Du gör mig galen av David O. Russell

Något så ovanligt som en realistisk skildring av hur psykisk sjukdom snabbt placerar en människa i utanförskap. Men eftersom det handlar om film finns det i den här underbara genreblandningen av drama, romantisk komedi och dansfilm samtidigt gott om hopp att det finns en väg tillbaka.

SVT play: Akuten

En dokumentärserie från akuten på King's College hospital som ger en unik insyn i hur sjukvård kan fungera i skarpt läge. Trots att det handlar om liv och död och tilltygade människokroppar genomsyras allt av vårdpersonalens professionella, ödmjuka och kärleksfulla syn på sitt uppdrag och patienternas enorma galghumor om och när de väl vaknar upp.

BIO och DVD: Paradis: Kärlek av Ulrich Seidl och Mot södern av Laurent Cantet 

Paradis: Kärlek är en mästerlig skildring av hur förtryck mångfaldigas. Teresa åker som sexturist till Kenya och förvandlas tack vare sitt ekonomiska överläge från äldre, överviktig lågstatuskvinna till åtråvärd västerländsk kassako. Mot södern behandlar samma problematik men de kvinnliga sexköparna är rika och smala som bengetter vilket dock inte förändrar maktbalansen mellan köpare och köpt.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".