Om Verkligheten


Välkommen till Verkligheten!

I Verkligheten hör du historier om människors öden exakt just nu. Det kan handla om sånt du aldrig hört talas om eller ens visste fanns. Eller så låter vi dig äntligen förstå hur din granne som verkade så konstig egentligen är helt vanlig.

Vårt mål är att berätta de mest spännande och samtidigt dolda historierna i Sverige och världen idag, som bara inte går att skaka av sig. Men också fantastiska vardagsdraman som aldrig når löpsedeln. För tänk dig alla saker människor gör exakt just nu. Visst svindlar tanken?

Verkligheten är samhällsprogrammet där du får följa med i människors liv och vara en fluga på väggen, mitt i händelsernas centrum. Du hör den nakna verkligheten, utan en massa experter och tyckare.

Det blir fullt av tårar, skratt, bekännelser, tårar, ångest och ren lycka. Varmt och otrevligt på samma gång – och ingen vet vad som väntar runt nästa krök. Verkligheten, helt enkelt.

Bänka dig vid radion nästan varje vardagkväll, eller på söndagarna för Verkligheten Delux. Här på sajten hittar du också alla grymma program vi sänt sedan starten för två år sedan.

***

Hur lyssnar man på Verkligheten?

1. I din radio, må-ti och to-fr 19.03-19.30 i P3. Dessutom repris söndagar 20.03-22.00.

2. Prenumerera på  så dyker den upp i din dator direkt efter reprissändningen på söndag.

3. Lyssna direkt här på sajten. Antingen streamat med musik i 30 dagar, eller när som helst på en nerladdningsbar mp3-fil. Är det ett tidigare program: (a) scrolla ner på första sidan, (b)  eller (c)

4. Gräv i Verklighetens fantastiska arkiv! Alla program från  finns att lyssna på, som mp3-filer utan musik. Lyssna direkt eller ladda ner - och sprid! 

***

Hur vet jag vilka program jag ska lyssna på?

1. Gå på vårt omdöme och kika på arkivguiden i vänsterspalten.

2. Gå på ditt eget omdöme. Kika på Alla program och klicka dig vidare.

***

Varför säger ni inte vilken musik som spelas i programmet?

För att få plats med så många historier som möjligt hänvisar vi till P3:s låtlista. Den uppdateras senast dagen efter sändning.

***

Jag vill hylla er/sänka er/förmedla en story till er. Hur får jag kontakt?

1. Krafsa ner några rader i rutan till höger.

2. Mejla på verkligheten@sr.se

3. Skicka brev till Verkligheten i P3, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista