080420: Vad kostar en människa?Uppdraget är omöjligt, but somebody’s gotta do it. I kväll kavlar Verkligheten upp ärmarna och ger sig i kast med en av vår tids mest brännande frågor: hur mycket är en människa värd, i kronor och ören?

Resultaten som presenteras kommer att chocka dig. Tydligare än någonsin kommer det framgå, svart på vitt, att vissa människor är mer värda än andra, i reda pengar. Men bryter inte Sverige då mot deklarationen om mänskliga rättigheter? Och dessutom: vad händer med värdet om man istället delar upp människan i småbitar och säljer dom i lösvikt?

Hör den unika intervjun med det kinesiska företaget som säljer organ till rika västerlänningar, inte bara från avrättade kineser, utan nu också från levande människor. I intervjun berättar säljaren att han vill sluta på sitt jobb av moraliska skäl och bekräftar att organhandeln faktiskt orsakar kinesiska dödsfall.

Dessutom ett rysk-litauiskt bröllop som slutar med blodiga kläder på polisstationen, och en Sydney-bo som vill flytta till Danmark för att komma ifrån den australiensiska jantelagen. Och så presenterar vi stolt: Verklighetens Vänner!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".