080427: Vinna eller försvinnaAtt starta eget är ren och skär gambling. Antingen blir man snorrik, eller djupt skuldsatt. Förra året var det fler än nånsin som startade nya företag. Men oddsen att misslyckas är låga: förra året gick också hela 40% i konkurs. I ett konferensrum på tredje våningen samlas nu 18 personer kring ett bord. Frågan är nu: vilka kommer vinna, och vilka kommer försvinna?

I Experimentet målar vi upp det dramatiska scenariot om den plötsliga ultimata undergången. Vad skulle hända om alla människor plötsligt skulle dö, över en natt? Verkligheten kan avslöja vilka som skulle ta över herren på täppan-rollen.

Men när människorna försvinner dundrar ju samhällsmaskineriet med kärnkraftverk och oljeraffinaderier på. Skulle människan ta sitt ansvar för jorden vi lämnar efter oss och liksom släcka lyset när vi går?Verkligheten kan avslöja att det i Sverige inte finns någon sådan plan. Det finns ingen avstängningsknapp för samhället.

Dessutom i Slumptelefonen en koreansk officer, och så ett mycket märkligt korvbrödsmissförstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".