080511: Perfekta mannen

 Du har garanterat tänkt på det. Förmodligen till och med idag, och kanske exakt just nu. När du står framför spegeln, när du går på stan, på anställningsintervjun. Och, förstås, på första dejten. Du tänker på att vara perfekt.

För på många sätt är hela vårt samhälle byggt på längtan efter perfektion. Samtidigt är det just detta, en längtan efter det ouppnåeliga. Innerst inne vet vi att ingen är perfekt. Vad skulle då hända om perfektionen en dag plötsligt stod där framför dig?

Ikväll bestämmer sig Verkligheten för att ta saken i egna händer och blottlägga perfektionens riktiga väsen. Svart på vitt. Med hjälp av brittiska experter konstruerar vi Den Perfekta Människan och kastar ut den i dejtingdjungeln – för att se vad som händer. Först ut: Den Perfekta Mannen.

Dessutom är du, när våren prunkar som bäst, inbjuden till ett riktigt glödhett triangeldrama. Emil har en ny kille, men nu kommer hans ex för att hälsa på. Alla tre ska sammanstråla – framför påfåglarna på Skansen. Frågan är förstås: vem kommer Emil välja?

Och så till sist: en lögnhals i Colorado och Sveriges kanske märkligaste vakthistoria hittills.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista