Verkligheten 500 spänn

Verkligheten rymmer ju så mycket mer än det som man hör, ser eller läser i medierna. Det försöker vi råda bot på i Verkligheten – här ska allt och alla få plats! Som en soptipp, ett himmelrike eller en pizza med extra allt.

Och nu kan du hjälpa till. Kavla upp armarna, ta tag i spaden och börja gräv! Men eftersom vi är emot gratisjobb lanserar vi nu Verkligheten 500 spänn.

Det hela är ruskigt enkelt. Spela in ljud från verkligheten, på en bandspelare, en diktafon eller din mobil. Skicka in ljudfilen till oss. Bered plats i plånboken. Varje vecka utser vi en nominerad, varje månad utser vi en vinnare. Vinnaren får 500 spänn. Och en gigantisk portion ära, förstås.

Vad är vi då ute efter? Jo, ljud från verkligheten som sällan hörs i radio. Din egen personliga verklighet, eller alla verkligheter du rör dig i. Ett gräl i tvättstugan. Intimt värre i sovrummet. Allvarliga missförhållanden på jobbet. Skumma affärer. Eller bara ren jävla tristess.

Fem spelregler dock:

1. Ljudet måste vara nytt. Det är alltså inte lönt att gräva i nostalgiska lådor från barndomen.

2. Ljudet måste vara autentiskt. Vi accepterar inga dramatiseringar.

3. Ljudet får inte heller vara framprovocerat eller arrangerat. Att spela in när din kompis slår en annan kompis ger IG.

4. Du som spelat in ljudet får själv inte själv delta i kriminell verksamhet under inspelningen. Att spela in när du slår någon, till exempel, ger definitivt IG.

5. Du måste själv delta under inspelningen. Du får till exempel inte montera upp en mikrofon och sedan gå därifrån. Då kallas det buggning och är (för det mesta och för dom flesta) olagligt.

Självklart ger också bra ljudkvalité en gräddfil till vinsten. När du spelat in ditt ljud, mejla en digital ljudfil direkt till oss, tillsammans med dina kontaktuppgifter. Om filen är stor eller om du av någon outgrundlig anledning spelar in på kassettband, kontakta oss så kan vi hitta en annan lösning.

Vinnare i Verkligheten 500 spänns första tävling: Marcus Hankins!

Verkligheten 500 spänn tar aldrig slut, fortsätt att skicka in ditt bidrag! Vi tar en paus i juli, men drar igång lagom till hösten.

Cash is King! Vi hörs!