1 av 2
2 av 2

080601: Förbjud hunden!Ett Sverige utan hunden – hur skulle det se ut? Inga pudlar eller yorkshire terriers. Inga svarta bajspåsar. Inga gälla hundskall. Osannolikt? Nej, högst verkligt, inom bara två år.

I veckans Experiment undersöker vi förbuds-Sverige och tar oss an det till synes omöjliga uppdraget att förbjuda människans bästa vän. Hur går det till, och vad skulle i så fall krävas för att få hunden förbjuden? I kväll avslöjar vi nya fakta som kan bli hundens fall, hundens motsvarighet till rökningens lungcancer: hunden är en miljöbov.

Tidigare i Verkligheten tog vi dig med till svenskbubblan i London. I kväll serverar vi: kirgizbubblan i Stockholm! En hel timme med stories runt det lilla bergslandet Kirgizistan.

Gulina drömmer mardrömmar och längtar hem till sin dotter. Hon har ett dilemma: det bästa Gulina kan göra för sin dotter är att inte vara med henne. Nurlan längtar efter ögonblicket han får börja ge tillbaka till sitt hemland, medan Ulan hellre åker till Los Angeles. Och samtidigt, i själva Kirgizistan, söker afghanska studenten Zorah svaret på varför hon blivit nekad visum till Sverige, utan att få pengarna tillbaka. Nu måste hon åka hem till Afghanistan istället, för att jobba.

Dessutom om könsoperationer i Iran, västerländska bröllop i Japan och D’Angelo-muskler i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".