1 av 2
2 av 2
Exklusivt i Verkligheten: Nakenradio.

080615: PropagandaFotbollen tar fram nationalisten inom dig. Men i Verkligheten struntar vi i den trötta diskussionen om hur mycket man får vifta med svenska flaggan. Istället granskar vi svenska statens bild av Sverige. Det är skillnad på vad folk tycker och vad en statlig myndighet bestämmer att vi ska tycka. Kvällens avslöjande luktar rasistisk 30-talspropaganda och visar att första offret i jakten på pengar är sanningen.

Just nu jobbas det stenhårt med att lansera Sverige som produkt utomlands. Metoden kallas Nation Branding och målet är att få hit turisters plånböcker. Statliga Svenska Institutet har lagt ner miljoner på en reklamfilm, Open Skies Open Minds. Vad förmedlar den för bild av Sverige, och stämmer den överens med verkligheten? Filmen sågas av kritikerna, men hyllas av Sverigedemokraterna.

Dessutom naket I Verkligheten! Du hör historien om Amira och hennes hemlighet. Amira kom till Sverige när hennes pappa avrättades av Saddam. Nu sitter hon i en elektronikbutik och väntar på kunder. När Verklighetens reporter Måns Mosesson dyker upp tar hon med honom till ett rum bakom butiken. ”Ska jag visa min så får du visa din”, säger hon. Varpå båda två klär av sig nakna – hemligheten finns mellan benen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".