1 av 2
2 av 2

080622: TillsammansI veckans version av Verkligheten tar vi pulsen på det kanske tydligaste exemplet på svensk mångfald: förenings-Sverige. Föreställ dig vad som helst som går att göra tillsammans med andra människor, och det finns redan en förening för det.

Men det finns ett problem: vem är det som är med i föreningarna? I vårt avlånga land går en tydlig segregationsmur mellan traditionella svenneföreningar och nya invandrarföreningar. Men muren håller på att rivas. Ikväll rapporterar vi från en källare där historia kanske skapas, när muslimska scouter  håller en ledarutbildning. Frågan är: Vem ska bestämma över hur tårtan ska se ut?

Dessutom blir det brottsbattle mellan Sveriges olika landsändar, under 24 timmar. Eftersom Verkligheten bara bryr sig om vad människor gör, utan att värdera vad som är bra eller dåligt, så sympatiserar vi varken med offer eller förövare. Vi räknar bara. Stockholm brinner, i Norrbotten kollar polisen på fotboll.

Och så förstås: final i Verkligheten 500 spänn!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".