1 av 2
En ramp upp på toppen?
2 av 2
Tanja Suhinina.

080824: UtrymmeEtt program om plats. Vem ska få göra vad – och var? Hör om de rullstolsburna som vill ha en handikappramp ända upp till Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Och I Verkligheten Streetsmart: Så slår du ner en våldtäktsman.

I våras beslutade regeringen om en sprillans ny lag mot diskriminering. Det gick inte så bra. Hundratusentals av Sveriges alla funktionsnedsatta känner sig nu diskriminerade – av själva diskrimineringslagen. De ordnar demonstrationer () för fler ramper, och anser att det borde bli olagligt att stänga ute människor från restauranger och kollektivtrafik på grund av deras handikapp.

Verkligheten följer med Emma Johansson när hon försöker köra sin rullstol över en hög tröskel, och så träffar du före detta ungdomspolitikern Saga Rosén () som inte alls förstår problemet. För när blev ett restaurangbesök en mänsklig rättighet?

I veckans Street-smart guide förklarar Lovisa hur du försvarar du dig mot en våldtäktsman. Hör hur Jeanette gjorde när hon som sextonåring blev överfallen av fyra våldtäksmän i tunnelbanan. Och så blir det kurs i självförsvar med instruktören Amanda Golert.

I O-PK-intervjun möter du Poly-tjejen som inte nöjer sig med bara en sexpartner: Kärleken går inte att begränsa. Hon heter Tanja Suhinina ().

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista