Civil olydnad

Tyckte att det var ett strålande inslag om vin och fikonträdsrättegången.

Ni hävdar att en civil olydnadsaktion inte alls blir lyckad i fall man inte får ett stort mediauppbåd. Jag tror inte att det behöver vara så. Media hjälper till att föra ut budskapet till fler vilket har möjligheten att fortplanta ett samtal som är viktigt för samhällsförändring. Men det står inte och faller med media. Det är viktigt att ta in hur aktionen kan inspirera andra att agera. Som inslaget nämner var det många åhörare, kanske 30 cirkus. Vem vet hur dessa påverkas? Kanske de blir inspirerade att göra liknande aktioner? Har fått blodad tand för Verkligheten och kommer säkerligen att lyssna mer, eftersom jag verkligen gillade detta inslag. Keep up the good work! /Martin

Verkligheten svarar: Kul att du gillade inslaget om Plogbillsrörelsen i Göteborg. Framtiden kommer att visa vilken utgång det blir, kanske klarar sig rörelsen utan media – kanske inte. Kommer vi inom en snar framtid se en explosion av civil olydnad och direkt påverkan av samhället så fick du rätt, annars inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista