Sämst i klassen

Denna vecka är Verkligheten på plats i Hallsberg som har utsetts till Sveriges sämsta kommun. Vi ger även en kurs i hur du lyckas som strippa och i veckans O-PK intervju ställs Unga katoliker mot väggen för åsikten att abort är mord och att kondom inte skyddar mot aids. Och i ”7 anklagelser” erkänner Moderata ungdomsförbundet spritfester.

Hallsberg är Sveriges bästa förlorare. Verkligheten åker till kommunen som av Hans Jensevik, chefsredaktör för ansedda rapporten Kommunexperten, har utsett till Sveriges sämsta kommun. Frågan är: Vad händer när man officiellt utses till sämst? Vilka reaktioner sätter det igång? Kan man bo kvar på Sveriges sämsta plats? Vi berättar om märkliga saker som händer, som när kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd samlar stans invånare på stortorget och håller brandtal med en utklädd Fantomen bredvid sig. Doxryd säger att rapporten är ljug. Det gör alla andra hallsbergare också. Hallsberg är bäst på att vara sämst.

Kristoffer Mauritzson från Sveriges unga katoliker förklarar sin kontroversiella syn på kondomer, onani och abort i veckans OPK-intervju. Enligt honom skyddar inte kondomer mot AIDS, onani är en synd och abort är mord.

Lovisa Lamm fortsätter att ge dig kurser i moralens gråzon i Så blir du Street-Smart. Veckans utbildning inleds med en glassig strippkurs av Zozan Bozarslan och avslutas i en insiderberättelse från strippbranschen. Caroline L. Jensen, författaren till boken Champagneflickan, berättar sin historia från framgång och succé till förnedring och mord.

Och i 7 anklagelser gör vi 7 påhopp på MUF. Det Moderata Ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman ()erkänner spritfester men dementerar att MUF-medlemmar kommer från överklassen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista