1 av 4
Bilden som försvann
2 av 4
Streetsmart med Lovisa Lamm
3 av 4
4 av 4

Polisen som tog helg

 

Ett väpnat rån sker mot en bank på torsdagen. Ett betydelsefullt spår dyker tidigt upp, flyktbilen hittas och fotograferas. Det är bara det att polisen i Eskilstuna inte verkar ha så bråttom. Istället för att jaga rånarna kommer helgen.

Desstutom 7 anklagelser mot Ung Vänster, droger på apoteket och "Så överlever du som soldat". Och premiär för Bänken! Som Forrest Gump, fast på riktigt.

Två utklädda rånare attackerar en värdetransport vid stora banken i staden och man lämnar en bomb efter sig. Det blir full utryckning, men när man konstaterat att rånarna är försvunna och bomben bara var en attrapp händer något märkligt. För ovanlighetens skull hittas flyktbilen hel och oskadd. I hopp om att hitta vittnen tar polisen en bild på sitt fynd och kontaktar  lokaltidningen för att få den publicerad.

Men - polisen har ett krav. Bilden får inte synas i tidningen förrän två dagar senare, på måndagen. För först ska polisen ta helgledigt. Reporter Måns Mosesson vandrar högre och högre upp i polishierarkin i jakt på sanningen. Lät man rånarna löpa fritt? Blev det helg eller tog man helg? 

Streetsmart: ”Så överlever du som soldat”. Lovisa Lamm ger dig guiden för hur du lyckas i krig. Det börjar i det fysiska där Carina Wrangbert, vid Försvarsmaktens högkvarter guidar genom stentuffa träningsbanor på bootcamp. Efter kloakrör och lera går det över i det psykiska. Kerim Kerbaca, kapten vid Livgardets bataljon med  utlandstjänst i Kosovo, Etiopien och Nepal, lär dig lyda order. Från fältet, exklusivt och LIVE: Fredrik Hultgren officer, stationerad i Mazar El Sharif i Afghanistan över militärens egna telefonledning berättar han om sin största rädsla, att hans mamma ska förlora sin son. 

OPK: ”Låt apoteket sälja droger”. I O-PK bjuder vi varje vecka in en person eller grupp som har en åsikt som övriga samhällets uppfattar som felaktig. Ikväll är det Hans Egnell från Frihetsfronten som, för Nadia, ger sin syn på den minimala staten där allt är tillåtet så länge det inte skadar eller inskränker någon annans frihet. Hans målar upp ett samhälle där alla har rätt att starta sin egen bordell, droger säljs fritt på apoteket och invandringen är fri. Kolla in hans blogg .

Sju anklagelser: ”Ung vänster”. Efter MUF förra veckan är det nu motståndarnas tur att angripas av fördomar och förtal, eller är det till och med något som stämmer? Ung vänsters Ida Gabrielsson angrips för påstådd stenkastning, antisemitism och betalresor till kommunistländer.

NYHET: ”Bänken”. Nadia sitter på en bänk och pratar med de som sätter sig bredvid henne. Det är som i Forrest Gump, fast på riktigt.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".