Självmordsförhandlaren


 
Nya siffror visar att självmorden ökar på hösten. Du möter polisen som har som jobb att avbryta självmordsförsök.

Utöver det porr på kåken, kommunist i studion och guiden ”Så blir du hacker”.

I Verkligheten på söndag handlar det om att förhindra självmord. Polisen Jens Andersson i Jönköping har som jobb att få människor att avbryta självmordsförsök, internt kallas han förhandlaren. Hur går det till? Hur övertalar man någon som sitter med handen på pistolens avtryckare att låta bli? Och så berättar vi varför forskarna helst pratar tyst om höstsjälvmorden.  

Så blir du Streetsmart: Veckan guide har rubriken Så blir du hacker. Vi berättar historien om Dan Egerstad som hackade hemsidor och lyckades samla ihop hundratusentals kontokortnummer. Lär dig skilja på onda och goda hackers. Och tillsammans med IT-entreprenören och hackerexperten har vi gjort en checklista för den som vill bli en white-hat (en laglig hacker).

OPK – Politiskt inkorrekt: Revolutionär kommunistisk ungdom.

7 anklagelser – Svenska kriminalvården som bemöter anklagelser om porr på anstalterna, tappade tvålar i duschen och rymningar.

Och såklart Bänken - programpunkten där Nadia sitter på en parkbänk och pratar med de som sätter sig bredvid. Ikväll två fjortonåriga tjejer som klagar på omogna killar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista