Ingen andra kinden tillI verkligheten på söndag handlar det om kvinnor och våld. Men inte om män som slår kvinnor, utan det motsatta.

Vi tar upp tre historier ur samtiden. Två gängslagsmål som avbryts av samma tjej och så Sandra, sminkproffset, som gör sin första träning i den extrema kampsporten MMA. 

Utöver det så reder vi ut reptilhjärnans roll och åker med på en rattfylla i Gällivare.

Dom säger att Sverige är världens mest jämställda land. Men det finns fortfarande en del skarpa skiljelinjer. Dom kanske inte syns på ytan, men dom finns där. Skarpa skiljelinjer mellan två världar.  

Ikväll är Verkligheten i två olika källarlokaler. Båda ligger i landets huvudstad och båda har dålig luft. Men där upphör likheterna. I den ena källaren är bara tjejer, i den andra bara killar. Aldrig mötas de tu. Det där är liksom evigt, som en naturlag.

Men ikväll ska naturlagen brytas, ikväll kommer linjen passeras, av Sandra Lindström. Förvirringen blir total när hon som första tjej i historien stiger ner i källaren där ett gäng svettiga män pucklar på varann i den extrema kampsporten MMA. Ett reportage av Måns Mosesson.  

I den nya programpunkten Dokument Verkligheten tar sig reporter Lovisa Lamm, i den första delen i serien, sig an ett aktuellt rättsfall. Två skilda brutala gängslagsmål i Stockholms tunnelbana med en gemensam nämnare – båda avbryts av samma tjej, Hanna Karlsson. Hör den dramatiska historien om vittnet som vägrar stå och se på.

Utöver det så reder Nadia ut hur reptilhjärnan egentligen fungerar och så sänder vi ett practical joke från militärtjänstgöringen i Boden och en rattfylla i Gällivare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista