Historier från en flygplatsArlanda är Sveriges största arbetsplats och som ett helt samhälle i miniatyr. Två reportrar, ett dygn och massor av stories! Mannen som försöker förstå varför han spenderar stor del av sin lediga tid bredvid en landningsbana och tittar på flygplan han inte ens tycker om. Ett irriterat jättebråk om övervikt och Kongo. Väntan på en dotter som varit samarit i sex månader. Och så är vi med när tullens knarkhund hittar en smugglare.

På en flygplats möts människor som annars inte skulle ha träffats och under två timmar ska du få följa med bakom kulisserna på Arlanda.

Flygvärdinnornas hemliga omklädningsrum och lounge där de avslöjar vad en värdinna verkligen tänker på när hon delar ut kaffe och sprit. 

För vad är tricket? Hur gör man för att alltid se glad ut?
En trappa ner är stämningen mer koncentrerad, tullen väntar på planet från Paris. Det ska man specialbevaka och det skapas stor dramatik när en man plötsligt kastar ett misstänkt paket i en papperskorg.

På en pub tar några raggare från Värmland sina ”turöl” inför den stora shoppingresan i USA där sex raggarbilar ska fyllas i en container.

Mitt i terminal 5 bland gråtande småbarn, kötrötta resenärer står två bröder och en representant för Ethiopian Airlines. De har lite svårt att komma överens. Snart skriker de högt på varandra.

Det och mycket mer när Verkligheten hänger på Arlanda!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".