Försvarets Radioanstalt på Lovön utanför Stockholm.

Hemma hos FRAIrene Lundin sitter i en soffa inne på FRA:s huvudkvarter. Hon är bekymrad. Hennes FRA-kolleger har blivit telefontrakasserade. Och hon har läst hot på Internet, kanske är hennes barn i fara. Vår reporter Robin Olin får som en av de första representanterna för media komma in bakom gallerstängslen, vakterna och mobilkontrollerna, in i hjärtat på Sveriges mest hatade arbetsplats just nu - Försvarets Radioanstalt.

Utöver det sprittörst i Växjö efter Polisens massiva gripande av langare och ungdomar med skramlande ryggsäck och en funnen blykula i Umeå som kan ge en ny bild av Sveriges krig mot Ryssland för 200 år sedan.

Hemma hos FRA. Irene Lundin tar har hand om de beryktade servrarna, de är hemliga och debatten om FRA handlar mycket om vad som finns i dem. Men Irene är stolt över sitt jobb. Hon tycker att alla har missförstått FRA. Hon och hennes arbetskamrater läser inte alls svenskars kärleksmejl, som många tror. Utan dom skyddar Sverige från yttre hot, säger hon. Hon lovar att det är så. Problemet är att exakt hur dom gör det, det kan hon inte berätta, för det är hemligt. Verkligheten rapporterar inne från FRA:s huvudkvarter. Hur ska man bära sig åt för att få svenska folket kärlek?

Urdrucket: Det finns inte en ölburk på Växjös gator. Det är en iskall lördagnatt och många ungdomar är ute på stan. I dörren till gymnasiediscot måste man blåsa i ett alkotest för att få komma in och i dörren till nattklubben Oleo släpps 17-åringarna inte in men på den lilla pizzerian utan rättigheter sitter ett gäng esteter och dricker cola. Dom har har inte fått tag på nån alkohol ikväll och vittnar om att det är lättare att fixa knark än vin i Växjö. Polisen i Piteå, Sundsvall, Karlstad, Nacka, Skärholmen och Gotland har nu börjat testa den hyllade Kronobergsmodellen.

Verkligheten rullar upp hela storyn med polisen, nattvandrarna, tjallaren och langaren.

Utöver det en upphittat gevärskula i Norrland som kan förändra historien och Atlantenkabelns avgörande betydelse för Internet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".