SaxmannenÄr du tjej, har långt hår och åker buss 60 i Göteborg, kika en extra gång bakom axeln. För han kan sitta bakom just dig, och slå till utan minsta förvarning. Saxmannen.

Dessutom den fantastiska historien om den lurade turisten, om blodtörstiga korpar och om gräs på händerna. Men i Ängelholm är allt som vanligt.

Verkligheten denna vecka består av följande stories:

Saxmannen
På busslinje 60 mellan centrala Göteborg och det lilla området Lunden sitter tjejerna och kliar sig nervöst i nacken. Eller kikar bakom axeln. För på bussen härjar en person som gör något polisen aldrig stött på förut: i smyg klipper han av hår från tjejer.

I Verkligheten ikväll är du med på buss 60 i saxmannens fotspår. Vad har hänt? Varför gör han det? Vad gör han med håret sen? Och vad ligger bakom känslorna hos de som drabbats? Du möter My Ander som i efterhand äcklas av tanken på främmande händer i håret. Och så kan vi presentera ett personligt erbjudande från den lokala frisören till saxmannen: praktisera hos oss!

Korpen kommer
Tio mil från buss 60 finns ett annat hot som sätter skräck, fast inte i långhåriga tjejer. Utan bönderna på Kinnekulle. Dom är stora, dom är svarta och dom är här för att picka ut ögonen, i jakt på blod. När en av Bengts kor kalvade gick han in för att äta. När han kom ut igen hade 40 korpar pickat sönder ögonen på både den nyfödda kalven och kalvens mamma.

Gräs på händerna
Anna står hemma i köket och lagar korv stroganoff till barnen. Plötsligt hör hon ett skrik från vardagsrummet. Barnen har hittat en påse i soffan som luktar konstigt. Ska hon säga sanningen?

Den lurade svensken
Du är ung. Du vill resa. Men du vill släppa loss, go with the flow. Du är på jakt efter det riktiga, det äkta. Därför skippar du paketresan, tar på dig ryggan och drar till den planlösa turistens Mecka: Indien.

Problemet är bara att du inte är ensam. Miljoner turister är där av samma anledning. Turistindustrin anpassar sig och erbjuder det genuina. Men vad är genuint genuint, och vad är bara bluff? I Verkligheten ikväll hör du historien som sätter fingret på problemet. Niklas är den lurade svensken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista