En namne till alla som heter Eva Braun.

Varje dag ett missförståndI ett hus i Lysekil bor en far med sin son och en mor med sin dotter. Pappan är ihop med mamman och sonen är ihop med dottern. Ingen kan varandras språk och varje dag är för Christie och Mikael ett missförstånd.

På Lidingö cyklar Alex omkring och delar ut hembakade muffins. Hans mål är att sprida kärlek omkring sig och få folk att fatta att vi inte behöver samhällets lagar och regler. Men snart kan allt vara över, en rättegång väntar, efter något som hänt i det förflutna.

Dessutom i Veckorapporten träffar vi Eva Braun och pratar om namnet som missförstås av alla och direkt från fängelset Folsom prison i Kalifornien, berättar den livstidsdömde Spoon Jackson, varför han tog livet av en annan.

 

Veckans missförstånd:

I ett hus i Lysekil
Christie går och hämtar den spansk-svenska ordboken. Hon visar ett ord för Mikael. Han ligger i deras gemensamma säng i Lysekil och väntar på förklaringen. Hon är 16 och han är 19. I vintras bestämde sig Christies mamma för att hon och hennes dotter skulle flytta till Sverige från Peru och bo med Mickes pappa och sin son. Det var då dom möttes, Christie och Micke. Dom blev blixtkära, men helt ovetandes om vad den andre sa. Nu har det gått ett halvår av eviga missförstånd och problem, ändå så ligger dom nu på en säng och smider framtidsplaner. Verklighetens reporter Rosa Fernandez är också där.

Kärleksspridaren som åkte fast
26-årige Alex sprider kärlek med hjälp av muffins och en neongrön cykel. Han ärkillen som inte vill följa lagar och regler och tycker att samhället har missförstått honom. Men Alex kärleksprojekt och fria livssyn kan snart komma till ett abrupt slut. I hans förflutna lurar något mörkt som är på väg att komma upp till ytan. Verklighetens Elin Olsson följer med Alex när han delar ut muffins och går på Smokefest.

Eva Braun
I Verklighetens veckorapport träffar vi Eva Braun och pratar om namn som är förknippat med döda personer, men som ändå leder till missförstånd.

Samtalet med den livstidsdömde Spoon Jackson
Direkt från Folsom prison i Kalifornien, poeten Spoon Jackson, om varför han släckte en annan människas liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".