Kissy ger igen

På högstadiet stod hon vid sitt skåp och stirrade ner i marken, svartklädd och ensam. På rasterna låste hon in sig själv på toaletten för att slippa prata med sina klasskamrater.

Två år senare har Alexandra Nilsson förvandlat sig själv till , ett platinablont internetfenomen som lägger upp närbilder på sina botoxsprutade läppar, planerar den kommande bröstoperationen och kallar sina läsare för idioter. Hon har blivit en av landets mest lästa bloggare.

Måns Mosesson undrar vad som drev den där ensamma tjejen att bli elakast och mest skruvad av alla.

Dessutom: rugbyspelaren som blev en guldfisk, historien om ett brakfiasko och vår nya serie Utvisningen.

Förvandlingen
Det är första dagen efter sommarlovet. När Alexandra Nilsson går genom skolkorridoren, på väg mot höstens första lektion, stirrar hennes skolkamrater på henne, viskar och pekar. De skulle aldrig säga det till henne, men många här på skolan har läst Alexandras blogg över sommaren. De har sett bilderna på hennes nyförstorade läpparna, de har läst hur hon kallat såväl andra bloggare som sina läsare för idioter, de har följt hennes planer på att operera brösten.

Det här var sommarlovet då Alexandra på allvar blev till Kissie, den platinablonda bloggaren som har 60 000 besökare per dag och inte värjer för något. Men i Alexandras huvud snurrar den här frågan: måste man vara så skruvad och elak för att bli populär?

Guldfisken
Loella Pehrsson berättar om skräckdygnet då hon efter en hjärnskakning vaknar upp med en guldfisks minne. Hon förvandlas till en tolv sekunder lång loop som driver hennes omgivning till vansinne. Loella tappar minnet fem gånger i minuten, bryter ihop lika ofta.

Fiaskot
Bakom en låst dörr i ett gammalt krigssjukhus i en skog utanför Umeå finns ett dolt projekt. De 12 000 kvadratmetrarna har i snart hundra år stått i ständig förvandling: från krigssjukhus till handikappförvar till paltindustri. Och nu, det senaste: ett inverterat fängelse. Skottsäkra fönster och övervakningskameror sattes in för nästan fyra miljoner kronor – men vad hände sedan? Rosa Fernandez rullar upp historien om ett brakfiasko.

Utvisningen
En kall januarinatt för två och ett halvt år sedan blev Sebastian gripen, 25 år gammal. Sedan dess sitter han i fängelset på Österåkers H1-avdelning, dömd för grovt narkotikabrott, och väntar på utvisningen till Chile, ett land han knappt känner. I fem veckor kommer Verkligheten att följa Sebastians sista tid i Sverige, avskedet från vännerna i fängelset, den sista desperata nådeansökan till regeringen, flygresan till ett så gott som främmande land. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista