Döden har inga röda dagar


När Eva Kemling var liten hade hon en tarmsjukdom. För tre år sen blossade det upp igen. Då fick Eva reda på att hon hade cancer. Idag har hon sex metastaser i lungorna och vet inte hur länge hon får leva. För Eva har döden inte några röda dagar. 24 timmar om dygnet är den där. I Verkligheten följer du med i Evas vardag.

Denna följetong ägde rum senhösten 2009. Den 17 april 2010 avled Eva Kemling. Vila i frid.

Del 1 och 2. I första delen läser Eva ur dagboken, om det första cancerbeskedet. Och så berättar hon om kontakten med adoptivdottern Livs biologiska föräldrar. Och om det omöjliga att kunna planera.

Del 3 och 4. Om några dagar ska Eva på röntgen. Då får hon veta om tumörerna vuxit eller spritt sig. Antingen leva vidare som vanligt med tumörerna kvar i lungorna. Hur man kan leva så vet ingen. Eller så blir det till att flytta in på sjukhus, tappa håret och få cellgifter - igen.

Del 5. Eva har nu fått veta röntgenresultatet. Kan hon börja träna och åka till Idol-finalen i Globen? Eller blir det cellgifter? Eva irriterar sig på de som har åldersnoja. Vilken ynnest att få bli gammal, tänker Eva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".