Synden40 år sedan Stonewall. I Sverige homovigsel i kyrkan. I Uganda snart livstids fängelse, angiveri och dödsstraff. I Verkligheten ikväll: lesbiska aktivisten Kasha Nabagasera, om vardagen och framtiden. Men varför är Sverige så tyst?

Prästen Erik Johansson är mot homovigslar men tänder själv på killar. Han har valt celibat - för att inte hamna i helvetet. Och Medvandrarna, som hjälper de som "brottas med sin sexualitet".

Dessutom censurförsök i Kirgizistan, meteoriten i Alabama-soffan och Peter Cederholm och vargen.

Lesbisk i Uganda
Kasha Nabagasera är från Kampala, Uganda och är öppet lesbisk. Hon leder också organisationen FARUG. I Verkligheten ikväll berättar hon om livet i ett land där homosexualitet är förbjuden. 

Men inom kort verkar det livet bli värre. Ett lagförslag ligger och väntar på att bli godkänt, Anti Homosexuality Bill. I korthet innebär det att homosexualitet kan bestraffas med livstids fängelse, i vissa fall döden. 

Men lagen kan också skapa ett angivarsamhälle. Om du inte rapporterar dina homosexuella kompisar inom 24 timmar från att lagen trätt i kraft riskerar du att få sitta två till tre år i fängelse. 

Det tysta Sverige
Om Uganda har Sverige hittills inte sagt särskilt mycket. Inte om man jämför med Frankrike. Vem bryr sig mest? Och vad funkar bäst - tyst diplomati eller säga till på skarpen så att alla hör? Måns Mosesson reder ut begreppen: så får man ett annat land att byta åsikt.

Triangeldramat
Erik Johansson är präst i Svenska Kyrkan. Han är mot homovigslar och han arbetar också med Medvandrarna, medlem i ett nätverk som erbjuder stöd för de som brottas med homosexualitet eller  "other kinds of sexual brokenness".

Men Erik tänder själv på killar. För Magnus Arvidson berättar han om triangeldramat som han stod inför, mellan honom själv, kärleken Mats och Gud. Valet var givet. 

Dessutom jubileum för den bisarra händelsen i en soffa i Oak Grove, Alabama, när en meteorit för första och enda gången träffade en människa. 

Du hör också en rapport inifrån kirgiziska statsradion, där Andreas Hedfors av någon anledning vikar som nyhetschef. Om sovjetiska bakgårdar och försök till censur. Håll utkik efter Andreas radiodagbok i  i grannkanalen P1!

Till sist en koll med Peter Cederholm, han i rullstol som gjorde tågfadäsen till en symbolhändelse. Nu har det hänt igen. Men är det Peter och vargen?