Vi i femman Skaraborg

Ransberg 5F klara för riksfinal!

Ransbergs skola utanför Tibro är påväg att bli Sveriges smartaste femteklassare efter att ha gått till Riksfinal av Vi i femman. Laget besegrade en Norrköpingsklass i Rikssemifinalen.

Det blev en mycket jämn och spännande match igen för Ransbergs skola när laget mötte Viktoria skolan från Norrköping i Rikssemifinalen av Vi i femman. Tibroklassen började starkt i tävlingen för de tog fyra poäng i snabbfrågorna direkt, medan Norrköping tog ett poäng.

I dom första kunskapsfrågorna halkade Ransberg efter, men kom igen i dom sista a- och b-frågorna. Inför stegen stod det 18-17 till Ransberg och båda klasserna satsade på femte och högsta poängnivån. Lagen svarade rätt och därmed gick Tibroklassen till Riksfinal genom seger med 23-22.

Genom den här vinsten har klassen minst fått 20 000 kronor till sin klassa, förutom dom 3 000 kr klassen redan fått efter segern i Skaraborgsfinalen.

Nästa fredag i SVT:s barnkanalen sänds finalen och vilket lag som Ransberg får möta avgörs på annandag påsk kl. 11.03 här i P4 Skaraborg i Rikssemifinal 2. Det är Östtegs skola från Umeå som möter Sunnerstaskolan från Uppsala.