Torsdag 26 februari

Isabella Lövin i Nordegrens EU-intervju

Ordet ”tyst” är ett effektivt verktyg för den som vill skriva en bok som välter samhällsdebatten över ända. Tänk på Rachel Carsons ”Tyst Vår” från 1962, eller Isabella Lövins ”Tyst Hav” som kom 2007. Plötsligt blev nåt så osexigt som fiskeripolitik hett stoff på nyhetsagendan. Arbetet med boken gjorde också att Isabella Lövin nu kandiderar till EU-parlamentet på Miljöpartiets lista, och hon gästar därför Nordegren i eftermiddag.

Det gör också Folkoperan, vars premiär av Menottis ”Konsuln” redan rosas i pressen. I direktsändning hör du mezzosopranen Karin Lovelius i ”Farmors vaggvisa”, ackompanjerad av Martin Hellström, och du träffar också Folkoperans konstnärlige chef Mira Bartov

Dessutom blir det höghöjdsjournalistik från Kebnekaise - Maja Aase sammanfattar dagens lavinträning. Bisittare i studio 7 är Nina Lekander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".