En kväll i Elsas modes tecken

Jag klädde upp mig i märkeskostym och blommig skjorta när modebloggaren Sofi Fahrman var gäst igår. Men jag tyckte att hon klädde ner sig för hon kom i grå mönstrad ylletröja av typ islandströja. Redaktionen bestämde att i Fahrmans och Elsas modes anda göra en kväll på stan. Redaktionens klubbexpert är Anders Kilander som är så känd uteprofil att han förekommer på Nöjesguidens topplista tog befälet.

Först gjorde vi som Elsa försökte bjuda oss själva på Sofis releaseparty en trendig s k baklängesmiddag (man börjar med dessert och slutar med förrätt) på den hippa nattklubben V. Men trots Anders allra mest insmickrande röst så sa PR-agenten att inte ens han själv var bjuden, det här var så exklusivt och bara för dem som förekommer i boken. Om vi hade gjort som Elsa hade vi ändå gått dit och försökt bluffa oss in. Men med endast en utemännniska och två udda personer i sällskapet så bedömde vi chansen som liten och pinsamhetsfaktorn som för hög. Redan där sprack vår Elsa-strategi.

Vi gick i alla fall till Hotell Anglais  - i hissen där och i en svit har Elsa en del erotiska upplevelser. Och Hotellbaren var just så där mondän med människor med MacBooks som surfade på Facebook i soffan medan de drack vin och verkade coola. Miitt emot oss satt två tjejer med nästan exakt likadana Islandströjor som Sofi hade haft i studion. Trendtips: Islandströjan är helt rätt - men det måste ju bli väldigt svettigt i längden.

Men Anders tog oss istället med till kvällens andra modeevenemang - en fest i modebutiken Aplace på varuhuset PUB. Anders bara kramade om dörrvakten vid festingången, Thella och jag log och gled in. Entrén var inte så glamorös varuhusets personalingång hade piffats upp med några svarta ballonger.

Uppe i den festfixade butiken hade klädmärket Diesel sponsrat drickat och den svarta prinsesstårtan. Konstigast av allt var att underhållningen bestod av några gymnasister som spelade gladjazz. New Orleansjazz trodde jag var det mest mossiga man kan tänka sig.

-Inte alls, sa en av de modemedvetna. Det är helt 2010 att både titta bakåt och framåt.

Nästan alla var svartklädda och många hade svarta stickade mössor typ Sotarnisse.

När det blev för trångt fortsatte vi på Restaurang 1900s bakficka Kåken, där var det fullpackat men Anders kände förstås hovmästaren som gav oss ett bord. Med dit följde också Anders kompis Sebastian Karlsson som ska spela huvudrollen i Grease i vår, annars mest känd för att ha blivit tvåa i Idol och varit i final i Melodifestivalen.

Sen promenerade vi till Vassa Eggen och mera förfriskningar, vi skulle ha fortsatt på Spyan (Spy bar) men då ringde Anders flickvän och kallade hem honom. Jag insåg att utan guidning och assistans så skulle jag vara förlorad. Jag hade under kvällen inte träffat på en ena person som jag kände förutom mitt sällskap. Jag stoppade en taxi, förvissade mig om att det inte var en gangsterbil, slöt ögonen i baksätet och var ganska nöjd med denna glimt av Elsas (eller kanske mest Anders) värld av mode, flärd och kättja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista