1 av 2
Daniel Okulitch bas barriton gör en naken tolkning av Don Giovanni på New York City Opera.
2 av 2
Nordegren hos Springsteen

Bruce Springsteen och Don Giovanni

Klockan 13.30 var jag på premiär på New York City Opera  som numera håller till i den nyrenoverade bygganden bredvid Metropolitanoperan vid Lincoln Center.  2.700 platser och fullsatt när de drog igång Mozarts bästa opera Don Giovanni. Orkestern var lite tunn men annars en av de starkaste Don Juan uppsättningar jag sett. Miljön: katolsk sicilansk maffia och väldigt snygg dekor och kostym. Några av de erotiska scenerna utfördes i väldigt naket. Det såg mera ut som modern balett när Don Giovanni och Leporello vänslades med Donna Anna, Donna Elvira och Zerafina. Överlag väldigt bra sångare. Och kommendanten steg i finalen upp ur likkistan och störtade Don Giovanni ned i dödens käftar.

Sen blev det revbensspjäll på PJ Clarke och tunnelbana till Madison Square Garden där jag mötte New York-korrespondenten Daniel Alling som är tillbaka från Texas. Han hade fixat biljetter till kvällens utsålda konsert med Bruce Springsteen och E Street band. Att se the boss just i denhär arenan är något alldeles speciellt. Publiken kan alla texterna och sjunger med.  Ikväll var det specialuppförande av alla låtarna från The River skivan. Springsteen var på ett strålande humör. Han kastade sig baklänges ut i publikhavet och bars bokstavligen i denna stagediving av sina fans. De höll igång drygt 3,5 timmar utan paus. Särskilt när Springsteen körde gamla rockstandards tände det till ordentligt i den mycket mogna publiken. Snittåldern låg nog över 50 år. Framför oss satt några tanter och farbröder i 65 årsåldern och smygrökte marijuana.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".