Torsdag 26 juni 2008 Biljetträttegång, Svettis, Enköping och Eva Lundgren

Professor Eva Lundgren anklagades för forskningsfusk, men friades från misstankarna. Nu har hon kommit överens med Uppsala universitet om hur hennes rykte som genusforskare ska återupprättas. Vi hör vad hon tänker om det här.

Ikväll drar fotbollsturneringen GloBall Cup igång i Enköping. Över 2000 ungdomsspelare ska vara med och samtidigt går 100 kronor per mål till FN:s arbete med att röja minor.

Nästa tisdag tar SH Bygg över Svettis i Uppsala. Studenthälsan ska flytta ut och det är inte helt klart vad det ska bli i lokalerna. Ett alternativ kan vara att göra ett nytt konsthus.

Hamnfestivalen i Enköping startar också ikväll och vi är där för att se hur förberedelserna går och vad som händer på årets festival.

Rättegången mot den busschaufför som misstänks ha lurat Upplands lokaltraffik på drygt 1,4 miljon kronor i biljettintäkter inleddes idag. Dessutom har UL i sin egen utredning kommit fram till att falska busskort för totalt 3,5 miljon kronor kan ha sålts. Hör hur det kan ha gått till i Studio Uppland.