Måndag 28 juli 2008 Klädda politiker, taggat Sirius och giftiga alger

Idag ska vi prata om hur politiker egentligen klär sig. Vi ska prata om politiker och med politiker. För visst är det så att det går att se på kläderna vilket parti de representerar. Solveig Zander (c) och Niclas Malmberg (mp) är i studion för att reda ut begreppen.

Livets Ord håller just nu sin Europakongress, med 15 000 deltagare från 60 länder. Men trots det stora antalet besökare lyser Uppsalas kommunala turistbolag med sin frånvaro. Hur bra är egentligen Uppsala på att marknadsföra sig?

Igår slog de giftiga algerna till mot Roslagens kust. Både Rödlöga och Fredlarna drabbades av de blågröna, giftiga bakterierna som drog in över kusten. Vi benar ut hur farligt det är och hur långt norrut algerna kan ta sig.

Sirius spelar bortamatch mot Åtvidaberg ikväll. Samtidigt har ju Sirius lite nyförvärv på gång efter helgens träningsläger. Vi var på plats innan Siriusbussen gav sig iväg och pratade med en nye Siriusforwarden Demba Traore.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista