Onsdag 30 juli 2008 Superorienterare, kriminalpolitik och sommarhockey

Dagens Upplandsprofil är Sofie Johansson, orienterare i klubben OK Linné, som har gjort en riktigt bra säsong både i VM i Tjeckien och nu senast på O-ringen.

Idag kom hovrättens dom mot den man som tidigare dömts för mord på sin fru under nyårsnatten. Hennes kropp hittades i Fjällnoratrakten senare under våren. Han dömdes även i hovrätten för mord, men straffet ändrades från livstid till ett tidsbestämt straff på tio års fängelse. Vi pratar med en forskare i kriminalpolitik om hur tendenserna kring straff ser ut, är livstid på väg bort, eller är det fortfarande aktuellt? Och vad krävs för att bli dömd till livstid?

Mitt i högsommarvärmen finns det de som snörar på sig skridskorna. Vi besöker sommarhockeyskolan i Björklinge ishall.

Vi har under dagen rapporterat om kritik som riktats mot vården för anorexipatienter i Uppsala län. Mamman till EnglaLouise, som haft anorexi i 17 år, ansåg att de hamnat mellan stolarna när de söker vård och behöver både somatisk och psykiatrisk vård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista