Torsdag 31 juli 2008 Långcykling, aidstest, tiggande och skuldsatta barn

I helgen startar den internationella aids-konferensen i Mexico med tusentals besökare från hela världen. En av dom är Martyn Eels, vd för uppsalaföretaget Cavidi som tagit fram billigare hiv- och aidstester.

Tandläkarbesök eller dagisräkningar från när du är barn kan bli till skulder när du blir äldre. Och många barn i Sverige kommer när de blir 18 att bli skuldsatta för att deras föräldrar inte betalat räkningar. Det visar en utredning som Datainspektionen håller på med nu.

Många uppsalabor har säkert märkt att det sitter ganska små barn och spelar dragspel och tigger längs gågatan i uppsala. Och i dag tog socialtjänsten i uppsala emot en anmälan från en privatperson som är orolig. Vi pratar med de ansvariga om vad de tänker om barnen.

Vi pratar med en upplänning som förmodligen har mjölksyra rätt ofta och som upplever Europa från en sadel. Jan Troeng ska cykla genom hela Europa, från Nordkap till Kap Tripiti söder om Kreta. Hittills har han cyklat över 480 mil.

Polisen på Arlanda har börjat sata mer på att förhindra väskstölder på Flygplatsen. Varje år stjäls runt 400 väskor i ankomsthallen och vid incheckningen. Men det ska man sätta stopp för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista