Måndag 15 september 2008 Klimataktion, färdtjänsttaxa och miljoner till Uppsala universitet

Lasse Berg har sedan mitten av 60-talet beskrivit världen för oss i böcker, TV-filmer, reportage och radioprogram. Och i lördags fick han Uppsala Universitets och Studentbokhandelns Disapris med motiveringen för sitt ”spännande och engagerande författarskap”.

Uppsalas föreningsliv har blivit lite större. Igår drog en ny lokalavdelning av Klimataktion igång. De kämpar för att snabba på omställningen till ett fossilbränslefritt samhälle. Och du får träffa dem i Studio Uppland.

Länsrätten har slagit fast att Gatu- och trafiknämnden överträdde sina befogenheter när de tidigare i år beslutade att höja taxan för Färdtjänst. Frågan kommer nu att gå vidare till Kommunfullmäktige för ett nytt beslut.

Idag återvände Internetmiljardären Niklas Zennström till sin gamla hemstad Uppsala för att donera mer än 15 miljoner kronor till Uppsala universitet. Vi var där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista