Torsdag 2 oktober 2008 Kameraövervakning, Uppsala garnison och kängurumetod

I veckans Pådrivarpanel möts advokaten Leif Eriksson, komikern Lasse Eriksson och Maria Masoomi, entreprenör inom mat- och hälsobranschen. De ska prata om allt från våldsamma kvinnor till arenabyggen.

Hotet mot Uppsala garnison lade sig lite för ett par veckor sedan, när den borgerliga alliansen sade att alla garnisoner skulle få vara kvar. Men det finns de som vill gå ett steg längre och återupprätta flygkapaciteten på F16.

Kängurumetoden används för tidigt födda små enkilosbebisar och handlar om att att ha barnet hud mot hud i en påse på magen. Akademiska sjukhuset i Uppsala är lite världsledande när det gäller metoden.

Datainpektionen har kommit fram till att kameraövervakning i skolor inomhus på dagtid ofta strider mot Personuppgiftslagen. Vi pratar med Datainspektionen om vad som gäller och besöker Thunmanskolan i Knivsta som har femton kameror i skolans lokaler.

Dagens åsiktstelefon handlar om kameraövervakning i skolor.

Har du missat något under dagen i Radio Uppland?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista