Bidrar man till miljöproblem och matbrist i tredje världen om man tankar etanol?

Måndag 6 oktober 2008 Vård i botten, etanol och seniorgym

Kamratposten frågade 6000 barn vem de helst blir tröstad av när de är ledsna. Mamma vann och pappa kom först på femte plats med bara drygt fem procent av rösterna.

Idag smygöppnade det första seniorgymmet i Enköping. Hoppet är att kommunens pensionärer ska börja träna lite mer nu när de får ett eget gym.

Tillgängligheten i vården är en huvudfråga för den borgerliga majoriteten. En färsk rapport från Socialstyrelsen visar att Uppsala läns landsting fortfarande har jumboplatsen när det gäller att få läkarbesök inom en vecka som vårdgarantin utlovar.

Antalet församlingar i Uppsala stift ska minskas från dagens 165 till ungefär 135 efter nästa kyrkoval. Vad innebär det för stiftet?

Vad ska jordens åkermark användas till? Framställning av mat eller etanol? Det ska Peter Eriksson (mp) och Christina Engfeldt från FN:s livsmedelsorgan diskutera på Uppsala universitet i kväll.

Dagens åsiktstelefon handlar om att barnen hellre går till mamma än till pappa när de behöver tröst.

Har du missat något under dagen i Radio Uppland?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista