Konståkerskan Linnea Mellgren från Enköping är veckans Upplandsprofil i Studio Uppland.

Tisdag 7 oktober 2008 El-chocker, olagliga apotek och en isprinsessa

Veckans Upplandsprofil är 19-åriga Linnea Mellgren. Konståkerska i Enköpings konståkningsklubb som kommer att tävla med seniorlandslaget nästa år.

Antalet el-behandlingar här i Länet har ökat väldigt mycket dom senaste åren. De flesta kanske tänker på el-chockerna i filmen Gökboet, men mycket har hänt sedan dess. Idag är metoden utbredd och blir allt vanligare för varje år. Men är det bra eller dåligt att det ökar? Vi möter en av sjuksköterskorna som jobbar med metoden, två av de som fått behandlingen och Malgor Zata Szmidt som är chef för verksamheten.

Många av de mediciner som säljs över internet är livsfarliga. Det menar Läkemedelsverket i Uppsala, som i dagarna drar igång en stor informationskampanj för att stoppa de ”olagliga apoteken”.

Nu skickas brev ut till 70 000 Upplänningar för att få dem att lista sig hos någon husläkare. Det är de som ännu inte valt någon läkare som kommer att få brevet. Vi tar reda på varför man måste anmäla sig.

Har du missat något under dagen i Radio Uppland?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista