Kungsgrillens nuvarande ägare Johanna Westgren och Pernilla Lipitsä

Tisdag 14 oktober 2008 Sjukhusmat, företag på landet och Kungsgrillen till salu

Veckans Upplandsprofil heter Celal Arparslan. Han är kanske mest känd som ägare av musikrerstaurangen Hijazz på centralstationen i Uppsala. Åtminstone än så länge. Inom någon månad ska nämligen kronofogdemyndigheten sälja hans restaurang.

Ska maten som serveras på Akademiska sjukhuset lägas på plats eller någon annanstans? Nu föreslås att sjukhusköket som är gammalt och omodernt ska göras om till ett mottagningskök, där färdiglagad kyld mat bara ska värmas.

Från nästa år ska kvinnor kunna åka gratis till sina mammografiundersökningar med sjukresebussen. Det väntas landstingsfullmäktige besluta i november.

Den gamla anrika lunchrestaurangen Kungsgrillen i Uppsala som serverat husmanskost sedan 40-talet är nu till salu. Här har många stamkunder, studenter och andra köpt köttfärslimpa, strömming med potatismos och raggmunk år efter år.

Idag ordnades en träff utanför Enköping för att sätta ljuset på landsbygdens företagande. Vad spelar de små företagen på de små orterna för roll egentligen?

Har du missat något under dagen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".