Tisdag 16 december 2009 Snö till både glädje och förtret

Vid halv fyra-tiden satt 107 personer och väntade på akutmottagningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Alla med någon stukad eller bruten led. Men snön har inte bara orsakat smärta och tårar idag. Många, inte minst barn, har jublat över den nya snön! 

Vid halv ett tiden satt 63 personer och väntade på akutmottagningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, vilket är dubbelt så många som i vanliga fall. Hälften av dem som väntade då ville till ortopeden och enligt verksamhetschefen på akutmottagningen, Urban Säfwenberg, har man satt in ett extra läkarlag och ändrat röntgenrutinerna för att hinna med dem som kommer till akuten.

Kristina Lundmark, avdelningschef vid akutmottagningen säger att patienterna strömmar in och uppmanar invånare att vara extra försiktiga när de beger sig hem efter jobbet.

Det har varit många trafikolyckor under förmiddagen och morgonen. Den allvarligaste var en lastbil och en personbil som kolliderade på länsväg 600, gamla E4:an, vid Bälingeavfarten strax efter halv elva. Mannen i personbilen omkom i olyckan.

Kring halv två åkte två lastbilar i diket, den första var en sopbil i Ängeby utanför Storvreta och den andra en lastbil som transporterade gas, strax norr om Snesslinge på riksväg 76. Gasbilen ligger fortfarande brevid vägen, men är enligt Uppsalapolisen intakt, utan något läckage.

Väglaget gör också att UL ställer in skolbusslinjen på Ledingevägen i Knivsta kommun. Även andra busslinjer som kör på små vägar kan få problem, så föräldrar som undrar hur barnen ska komma hem uppmanas att ta kontakt med skolan.

I övrigt räknar UL med att alla bussturer kommer att köras, men att förseningar kan förekomma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista