Chatt med Fredrik Vestberg

Pokersystem, vinstpengar, kvalserien och flex på klubban... Fredrik Vestberg, hockeyforward i Almtuna IS och pokerproffs, fick stor spridning på frågorna i chatten.

moderator:Nu öppnar vi chatten med Fredrik Vestberg.
Max:Hej! Är du inte rädd för att bli spelberoende?
Fredrik Vestberg:Hej! Jag var nog lite rädd i början men nu har jag varit med så länge att jag känner mig väldigt bekväm i den frågan. Jag ser det mer som ett jobb än att ha ett sug till att spela...
Nadja:Finns det nåt som du lärt dig av pokerspelandet som du kan använda dig av på isen?
Fredrik Vestberg:Det finns saker som har hjälpt mig i pokern och även i hockeyn. Det mentala är viktigt och att kunna fokusera samt vara väldigt koncentrerad är a och o! Den träningen får man defenetivt i pokern!
Gustaf:Hej, när dom flesta som börjar spela förlorar i början. Hur lång tid tog det innan du kända att du vände den trenden?
Fredrik Vestberg:Det to nog ett år innan jag blev en vinnare i poker. Jag förlorade inte så mycket pengar innan det men såg det som läropengar....
Frans i Enköpin:Tja Fredrik! Spelar du bara med proffs om storslantar... eller händer det att du tar en omgång poker med kompisarna eller familjen också?
Fredrik Vestberg:Det blir poker med kompisar och lagkamrater lite då och då. I bussen på bortamatcher händer det att man är med och lirar lite poker. Det är roligt och det är inte alls pengarna som är viktiga då, utan prestige!! :)
Björn F:Vad tror du om matchen imorgon?
Fredrik Vestberg:Det kommer bli en stenhård match med bra fart och två desperata lag som gör allt för att vinna! Det gäller att ha marginalerna med sig. Men vi är starka på hemmaplan och jag tror att vi kan ta hem vinsten. 3-2 är ett litet tips.
Liam:Hur mycket pengar har du tjänat på poker?
Fredrik Vestberg:Jag har aldrig svarat på den frågan till någon... Många har frågat men jag känner att jag vill hålla det för mig själv. Jag är nöjd med hur mycket jag har tjänat och och på vilket sätt jag har gjort det. Det har varit en stabil inkomst i många år, inte någon flytvinst på en kort tid!
Maria:Vad tjänar du mest på, hockeyn eller pokern?
Fredrik Vestberg:Just nu ligger jag väldigt lungt i pokern. Men när jag spelade poker som mitt jobb så tjänade jag mer på pokern än hockeyn. Så just nu tjänar jag mer på hockeyn...
Jimmy:Hej! Går almtuna upp i år tror du?
Fredrik Vestberg:Om vi skulle ta oss till kvalserien så är jag helt säker på att vi har stor chans att vara med i toppen och kämpa om en elitserieplats. Vi blir livsfarliga ;)
Näslund:Hej, använde du pokeranalys verktyg typ Poker Tracker när du spelade, eller spelade du utan hjälpmedel?
Fredrik Vestberg:Jag har aldrig använt mig av pokertracker eller något annat verktyg när jag spelade! trots att mina kompisar har tjatat på mig länge. Jag har dock funderat mycket på det. Man måste hänga med i utvecklingen och det är inte alls omöjligt att jag kommer ta hjälp av nåt verktyg om jag kommer gå in för att börja jobba med poker igen.
Peter:Bara sex spelare i Almtuna har kontrakt för nästa säsong. Kommer du vara kvar?
Fredrik Vestberg:Ingenting är klart för mig inför nästa säsong. Jag trivs väldigt bra i staden och i laget så det är inte omöjligt att jag stannar. Jag har en agent som jobbar om sådana frågor så jag kan koncentrera mig på att spela så bra hockey som möjligt nu ist.
Angelica:Hej! Vad skulle du vilja försörja dig på om du inte spelade hockey?
Fredrik Vestberg:Hej! Jag tror att jag skulle vilja försörja mig på antingen aktier eller poker. Två självständiga och väldigt roliga jobb!! :)
moderator:Nu är det fem minuter kvar av chatten med Fredrik Vestberg.
Anonym:Vad krävs för att ni ska ta en kvalserieplats?
Fredrik Vestberg:Det krävs att vi gör samma jobb i match efter match. Att vi har marginalerna med oss och att vi kämpar stenhårt. Då kommer vi vinna våra återstående matcher och vi kommer till kvalserien :)
Anna:Har du något system när du spelar poker? Och hur mycket har du som mest vunnit?
Fredrik Vestberg:Poker är otroligt inveklat och väldigt svårt att berätta exakt hur man spelar. Det finns oändligt med olika situationer så det går inte att spela exakt på samma sätt hela tiden... Men jag har alltid haft en strategi som jag följer och försöker vara en väldigt diciplinerad spelare. I en pott har jag vunnit ca 150k kr
kristian falk:hur många flex är det på din klubba?
Fredrik Vestberg:Haha det vet jag faktiskt inte.... men klubban känns alltid stenhård:)
Lukas:Vad tycker du om wikegård?
Fredrik Vestberg:Svår fråga. Känner honom inte och har aldrig haft honom som tränare. Det jag sett i intervjuer så tycker jag att han börjar tycka mer och mer lika som våra tränare hur hockey ska spelas. Det är bra!!!
Harriet:Hej Fredrik! Hur är det ställd med jämställdheten inom pokervärlden? Man hör mest talas om manliga stjärnspelare. Finns det några duktiga tjejer månn tro? Svenska tjejer till och med? Lycka till med hockeyn o pokern!
Fredrik Vestberg:Hej! det är konstigt nog väldigt få tjejer som spelar poker överhuvud taget. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Det är ju exakt lika förutsättningar för båda könen så det är konstigt att inte fler tjej spelar poker. Kanske killar tycker det är roligare? Vet att det finns en riktigt duktig tjej från Norge som är en världsspelare...
moderator:Nu stänger vi chatten. Tack för den här gången!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista