Onsdag 24 november 2010

Fullpackat på Uppsalas fritidshem

2:49 min

Förskolan har fått mer pengar, men barngrupperna på fritidshemmen i länet är stora och i Uppsala är de som allra störst. Upp till drygt 50 barn per avdelning. Medeltalet i landet ligger på 36 barn per avdelning. Peter Håkansson, fritidspedagog på Flogstaskolan i Uppsala har tillsammans med två andra pedagoger hand om upp till 50 barn. Han upplever att det fungerar men säger att det är svårt att jobba med längre projekt och han märker att barnen är trötta på eftermiddagarna. Att bara tillsätta mer pengar tror han inte är hela lösningen utan menar att det behövs utbildad personal.

Cecilia Forss, moderat kommunalråd i Uppsala och ordförande i barn- och ungdomsnämnden, säger att en förklaing är att man tidigare prioriterat skolverksamheten men att man framöver ska titta mer på fritidshemmen tillsätta mer resurser till skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista