Fredrik Skatt och hans familj hoppade från fönstret längst upp, på fjärde våningen, ner på taket till det lägre huset. Foto: Mårten Nilsson/SR
Onsdag 1 december 2010

Familj hoppade ut genom fönstret

5:51 min

En kraftig brand tvingade 22 personer att fly från ett hus på Dragarbrunnsgatan i Uppsala vid halvfyratiden imorse. Alla undkom utan allvarligare skador. Fredrik Skatt och hans hustru och son hoppade ut genom fönstret och ner på ett tak på ett hus intill för att rädda sig undan eldsvådan.

Enligt Göran Karlsson, chef för brandförebyggande avdelningen på Brandförsvaret ökar eldning och användningen av element risken för bränder. Men orsaken till branden på Dragarbrunnsgatan tros vara elrelaterad.

Familjen kommer att bo hos bekanta i natt och sen har försäkringsbolaget ordnat med hotellrum. De vet ännu inte när de kan flytta in i lägenheten igen.

Ytterligare två lägenhetsinnehavare kommer få tillbringa den närmaste framtiden hos vänner eller på hotell.

Ingen person skadades allvarligt i branden och vid sextiden i morse hade räddningstjänsten avslutat släckningsarbetet.

Hur branden gick till det har polisens kriminaltekniker kollat på under dagen. Polisen har sett tecken på att eldsvådan startat intill ett elskåp i trapphuset men helt klarlagt är det inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista