1 av 2
Carolina, Julia och Elsa vid Vaksalaskolan i Uppsala som alla var nöjda med menyn på måltidens dag. Foto Mona Wahlund
2 av 2
Bengt Eriksson äter vid restaurang Senioren i Uppsala. Foto Mona Wahlund.
Studio Uppland torsdagen den 20 oktober

Vilt på måltidens dag

Matglada gäster vid Restaurang Senioren i Uppsala
3:00 min

På förskolor, skolor, vårdboenden och seniorrestauranger serverades en meny baserat på vilt när det var dags för den årliga måltidens dag. Menyn till skolans mat, kebabrullen med viltkött och Pannacotta skapades av kocken och köksmästaren Martin Andersson som besökte Vakasalaskolans matsal uner lunchen.
På restaurang Senioren i centrala Uppsala var gästerna spända över Viltmästargrytan som ersatte torsdagens traditionella pannkakor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".