1 av 4
Student 2012. Foto: Sanna Richter/SR
2 av 4
3 av 4
Student 2012. Foto: Sanna Richter/SR
4 av 4
Student 2012. Foto: Sanna Richter/SR
STUDIO UPPLAND

"Idag är det fest!"

Studenten: ”Idag är det fest”
4:58 min

- Nu har jag ett gäng med grabbar och då blir de kissnödiga ganska fort, säger en av flakchaufförerna, Danne Gustavsson.
Det var hundratals studenter som gick ut på tisdagen och många av dem körde runt i bilar och på lastbilsflak inne på gatorna i stan.

Den som gav sig ut på Uppsalas gator under tisdagen kunde knappast missa att det var studenttider. Gatorna fylldes av björkris, musik och såklart huvudpersonerna, studenterna.

-Vi kör mycket tyngre last än så här i vanliga fall, säger Danne Gustavsson, som för fjärde året i rad kör lastbilsflak under studenttider. Annars blir det mest grus och sopor.

På Bolansgymnasiet fanns det lövad scen med serpentiner i blått och gult för studenterna att springa ut på och hyllas av massan av föräldrar, släkt och kompisar som väntade.

Pappa till Matilda Karlsson, fullt upptagen med att fota allt och hela dagen, står sist i kön när Matilda ska kramas efter att ha sprungit ut.

- Det är som vanligt, men det gör inget, till sist är det min tur, säger han stolt och lite tårögd.

-Nu ska jag jobba och slita, men idag är det fest! Säger en av studenterna som sprungit ut från Boland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".