Ekots lördagsintervju: My Rohwedder, Monica Saarinen, Erik Hedtjärn. Foto: Mickael Grönberg/Sveriges Radio
Ekots lördagsintervju: My Rohwedder, Monica Saarinen, Erik Hedtjärn. Foto: Mickael Grönberg/Sveriges Radio

Ekots lördagsintervju blir en hel timme, först ut gästar Ebba Busch Thor (KD)

Ekots lördagsintervju är ett av Sveriges Radios tyngsta program där makthavare intervjuas av Ekots mest profilerade journalister. Nu växer programmet till en hel timme. Utöver intervjun blir det nu kommentarer, diskussion och fördjupning. Första gäst är Ebba Busch Thor, partiledare för KD.

Det är i vår ett år sen Kristdemokraterna fick en ny partiledare. Men något lyft i opinionssiffrorna har inte synts till. Hur ska Ebba Busch Thor få upp partiet ovanför fyraprocentsspärren?

(KD) var det parti som rev upp Decemberöverenskommelsen i höstas. Hur ska (KD)s partiledning hantera resultatet av den spruckna överenskommelsen?

Programledare är fortfarande Monica Saarinen, men till sin hjälp får hon två producenter och kommentatorer: Erik Hedtjärn, politisk reporter som vunnit Stora journalistpriset för sina reportage om Riksdagen och My Rohwedder som arbetat med inrikespolitik på både Sveriges Televisison och Ekot.

Det förlängda programmet börjar sändas lördag 23 januari i P1.

Sändningstid: 13.00-13.57, repris 19.03-20.00. Programmet finns för efterhandslyssning på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista