Mannheimer & Tengby är inte alls som en advokatbyrå utan mer som ett radioprogram

Det är två gamla bekanta som möts igen i direktsändning. Anna Mannheimer och Tomas Tengby har inte arbetat ihop sedan gamla Morgonpasset i P3, vilket känns som 300 år sedan men troligen var någon gång tidigt 1990-tal.
– Det känns väldigt kul att få jobba ihop igen, säger Anna och Tomas i mun på varandra. Oförskämt roligt och lite, lite pirrigt.
Efter Morgonpasset har det blivit såväl radio som tv för båda. Anna har gjort succé med Rallygänget i P3 och på scen, tv-serier som Anna på nya äventyr och Popcorn och prisbelönts som tidningskrönikör. Tomas har gjort mat-tv med Tina Nordström, skrivit kokböcker och gjort flera olika radioprogram.
– Men först nu har våra yrkesvägar korsats igen, säger Tomas. Och det kändes självklart när vi testade i studion.
– Som om vi inte gjort annat, säger Anna. Fast i själva verket har de aldrig gjort det tillsammans förut, med båda som programledare.

Vad blir det för program?

– Ett bra program, säger Anna.
– Ja, säger Tomas för att förtydliga.
– Vi vet precis hur det ska låta, fortsätter Anna. Problemet är bara att beskriva det med ord…
Här är ett försök:
Mannheimer & Tengby är ett söndagsmagasin där Anna och Tomas tittar på tillvaron, livet och världen. Ett program som vill hjälpa lyssnarna att hålla koll. (Egentligen är det Anna och Tomas som känner att de har dålig koll på läget och därför använder programmet för att bli bättre uppdaterade, men en riktig journalist erkänner inte sina brister…)
Ett program där Annas granndam Ulla står för mediekollen, eller kanske mest tv… Där vi får hjälp med Sportkollen – sportläget i tre nivåer: godkänd, koll och impa. Där mamma Carin vet allt om böcker, men samtidigt är Annas mamma, vilket kan få en vuxen kvinna att bli tonåring igen. Där vi varje söndag får möta en person i ett längre samtal, sådär lagom söndagsseg och sömndrucken.
Och skam till program vore det väl om det inte hade en panel. Självklart har Mannheimer & Tengby en panel! Frukostklubben heter den och står för den definitiva publikservicen, vägledningen genom livets små och stora ögonblick.
– Publikservice var ordet, säger Tomas.
– Publikservice ska det bli, säger Anna.
Kort sagt: efter en förmiddag med Mannheimer & Tengby är man redo för en ny vecka.
Kanske…

Namn: Mannheimer & Tengby
Förklaring: inte alls som en advokatbyrå utan mer som ett radioprogram
Sändningsdag: söndagar
Start: 20 januari 2008
Plats: P4
Tid: 8.05 – 10.30