Anthony Bourdain: Kitchen Confidential - En kocks bekännelser

3 februari

På restaurang

Anthony Bourdain: Kitchen Confidential - En kocks bekännelser


För den som vill veta allt om livet bakom den där svängdörren genom vilken alla läckerhetena bärs fram till ditt bord är detta den rätta boken. Bourdin vet allt om restauranglivet. Galningarna som startar krogar, konstnärliga kockar som leder allt i fördärvet, hetsen, byråratien, inspektionerna, fördärvade råvaror, total anarki vid spisarna.

Man fattar faktiskt inte att någon vid sunda vätskor vill arbeta i ett restaurangkök och det fattar inte Bourdin heller. Men han kan heller inte tänka sig något underbarare.
Ett fräckt och roligt arbetsplatsreportage med många goda råd för oss som gärna äter ute. Och för oss som uppskattar en uppkäftig kille med valkar i kockhänderna.

Mer av Anthony Bourdain:

A Cooḱ’s Tour in search of the perfect meal

Bourdain reser ut i världen för att hitta den godaste maten. Han besöker Vietnam och Kambodja, Portugal och Ryssland och han bangar inte för att prova de äckligaste och farligaste av maträtter. Han överlever och i ett av de finaste kapitlen återvänder han tillsammans med sin lillebror till den ort vid Biscayabukten där de alltid tillbringade somrarna som barn. De går runt och minns. De äter och minns. Men inget är som det var förr. Det saknas nånting. Salt? Bättre olivolja? Annat bröd? Nej. Det vet till sist vad som saknas. Pappa. Han som nyss dött och som var deras ständige följeslagare på ostronfångst och picknickfiltar.
Tuffe Bourdain har ett hjärta också!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".