Johanna Nilsson: Rebell med frusna fötter

11 maj

Senast lästa

Johanna Nilsson: Rebell med frusna fötter

Jag letade efter en liten och lätt bok att ta med mig i sängen. Inte till innehåll - där fick den vara hur tung som helst - utan till form och vikt. En sån där bok som man inte får nackspärr av.
Ut ur bokhyllorna (ja, jag bor i ett bibliotek, nästan) trillade då Johanna Nilsson lilla Månpocket ”Rebell med frusna fötter”. Den kom ut 2002. Och den var perfekt! Det var den innehållsmässigt också.

En frisk och frejdig och ganska elak beskrivning av studenterna på Handels i Stockholm. De flesta lever på pappas pengar och siktar mot aktiemäklarfirmorna i London och New York.
Men bokens hjältinna, Stella,är på skolan för att lära sig vad livet inte har för mening. Hon bildar föreningen för anonyma aktiemissbrukare och försöker på olika sätt att leva anorlunda än hennes studiekamrater.

En satirisk samtidsroman. Med en godhjärtad hjältinna i huvudrollen. 

När man hittar en ”ny” författare så blir man nyfiken, i varje fall blir jag det. Så jag hittade också en alldeles nästan nyutkommen bok av Johanna Nilsson som heter ”SOS från mänskligheten”. Det är också en sk Samtidsroman, men den är mörk och tragisk. Välskriven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista