Fredrik Ljung: Parasiten

1 juni

Om mode

Fredrik Ljung: Parasiten


Det här är en sorglig roman om den tid vi lever i just nu. Inget har blivit bättre. Människorna har inte blivit vare sig snällare eller klokare. Allt är yta. Tjäna pengar, komma upp sig, trampa på andra, förakt och övermod.

Så ter sig livet för Henrik som just gått ut Handelshögskolan och fått jobb på ett mindre börskontor och som tror att saken är klar i och med det. Snart kommer storkovan, kvinnorna, och jobben i New York. Henrik pendlar mellan manisk övertro på sig själv och stora mindervärdeskomplex. Bryggan heter amfetamin och andra piller blandat med alkohol och snart är han fast i skulder och missbruk och en fullständigt orealistisk syn på livet.

Det är en bok,full av obehagliga sanningar om det samhälle vi lever i, drömmarna som ungdomarna har om framgång utan ansträngning, självklara belöningar utan prestation. Hur blev det så?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista