DAGENS LÄRDOMAR!

11 januari

Hej!

Premiär för det längre Mannheimer & Tengby. I fortsättningen kommer vi att sända från 8 ända fram till kvart i elva. Och efter oss kommer Unga Radioteatern med spännande radiofilmer för de yngre medborgarna (som säkert inte har nåt emot att också vi andra lyssnar).

Anna hade tagit del av frisyrforskning som menade att en frisyr för framgång är vad de kallar en försäljarfrilla. Med hjälp av lyssnarnas intelligens (som i det här fallet bl a inbegrep vår egen Dr Knutsson) kom vi fram till att det är en sådan frisyr som George W Bush har. Anna levererade dessutom helt nya egna forskningsrön om flera andra frisyrer, bl a de lite för långhåriga rika herrarnas frisyr.

Grannen Ulla hade kollat på senaste avsnittet av Stjärnorna på slottet med Jonas Gardell som huvudperson. Och hon gillade det och gav programmet hela 8 poäng.

Dr Knutsson grillades i Kolla Doktorn och fick det svårt, men han tog det till sist. Testa själv!

Mamma Carin (Mannheimer) återanvände gammal litteratur och läste Thomas Manns roman om familjen Buddenbrook från det tidiga 1900-talet. Men den håller än och bjuder på 700 sidor familjedrama.

Frukostklubben bestod av Anders Westgårdh och Carin Ahlqvist och de fick tampas med frågan hur man ska få andra att hjälpa till, lyckades komma med namnförslag på ett medlemsblad för en bostadsrättsförening och bjöd därtill på sina egna hits.

Trendinstitutet säger: inga slipsar breda som haklappar!

Och Tomas låt var Dionne Warwick med Paper maché. Och dagens David Bowie var Eight line poem från Hunky Dory.

Vi hörs nästa vecka!

Anna och Tomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".