Dagens lärdomar!

18 januari

Tjingeling!

En rejäl städning i köksregionen avslöjar gamla matmaskiner som man någon gång köpt in i hopp om att de skulle förändra livet och matvanorna. Fast mest blev det bara några veckor, sen hamnade längst in i ett skåp... Och gamla recet dyker upp och påminner en om att smakerna utvecklas, att det också finns mode i maträtter och smaker. Om detta filosoferade Anna.

Mamma Carin letade en god bok under rubriken ”personlig hämnd” - ett ämne som omfattar en mycket stor del av varldslitteraturen. Boktipset blev Fay Weldos En hondjävuls liv och lustar!

Modekollaren Gabriella Heinz hade sett Guldbaggegalan och hon var inte speciellt nöjd med det hon såg. Ingen stil på svenska skådespelare.

Kolla doktorn satte dagens sjukdom på 8 poäng och berättade dessutom lite hur det ligger till med influensan och vaccination.

Frukostklubben bestod idag av Mia Höglund-Melin och Lasse Väringer som svarade på ett brev rörande ”tjockfrågan” och också kunde ge svar på om man ska äta kött.

Gunnar Bolins Kulturkoll handlade om Marklund-Antonsson-debaclet, Folke Sundquist och märkesåret 1809.

Premiär för ett nytt inslag var det också: Familjerådet, där familjen Thörneby-Lundell redde ut det där med läggtider. Tips: natta mobilen så går det lättare att få barnen i säng!

hälsningar

Anna och Tomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".