Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Lars Gustafsson och Agneta Blomqvist: Fru Blomqvists matbok

25 januari

Lars Gustafsson och Agneta Blomqvist: Fru Blomqvists matbok 

Det här är en bok i genren ”matlitteratur” där författarna generöst delar med sig av matminnen, kunskaper och upplevelser.
Det handlar mycket om Capri, mycket om Västmanland och en hel del om traditionell och inte så särskilt populära rätter.

Hur många har idag smakat kalvdans (gräddas i vattenbad som en ostkaka med den unika ingrediensen råmjölk), ingefärspäron eller för den delen den mystiska fisken lake som enligt författaren finns gömd i en av den västmanländska insjöarna.

Och som i alla böcker om mat så får man ett och annat läckert recept och ”matnyttigt” tips på köpet.

Har ni möjlighet att hitta boken ”The Pedant in the Kitchen” av Julian Barnes (utgiven av the Guardian på Atlantic Books) så gläds.
Den är skriven av en sent mognad matlagare som ängsligt håller sig till receptens minsta detaljer och som därför avskyr alla yviga och oprecisa kokboksförfattare. Man får goda tips om vilken typ av kokbok man bör sky som pesten, att man aldrig kan ha för många och att det perfekta köket är en utopi. B l.a. Roligt och observant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".