22 mars

Hej!

Anna har problem med bokhyllorna. Hur ska man få det att både se snyggt ut och vara lätt att hitta? Vilket system ska man använda? Bokstavsordning? Ämne? Höjd på böckerna?Oj, vad ni mailade i detta ämne!! Det är uppenbarligen inte bara Anna som tampas med frågan. (Som också har underavdelninge: var ska senapen stå i kylskåpet, tuber för sig och burkar för sig eller både tub och burk intill varandra...?)

Mamma Carin berättade vad hon läser när hon bara vill underhålla sig, ge sig en bonus? Engelska deckare (om de så är skrivna av amerikanskor...) Tipset: PD James senaste: Patienten.

Tomas berättade också om en bok: Outliers av Malcolm Blackwell (ännu inte på svenska); en bok som dödar myterna om genierna, de oerhörda begåvningarna, framgångssagorna. Nej, det händer inte så, att någon föds till mästare. Det handlar om hård träning, minst 10 000 timmars träning. För Beatles, Mozart och Bill Gates coh alla andra.

I Kolla doktorn testades återigen dr Per Knutsson, skulle han klara av sjukdomen utifrån de symtom Anna delgav honom? Jo, det gick. Och ganska bra dessutom. Lyssna här!

Även Tina Nordström testades på samma sätt i Kolla kocken. Vilken maträtt handlar det om? Och det gick inte fullt lika bra för Tina som för doktorn...

Grannen Ulla hade läst det glassiga magasinet Dorian som riktar sig till homosexuella män. Vad tyckte hon om, och vad tyckte hon inte om? Kulturredaktionens Gunnar Bolin levererade en Kulturkoll; allt du behöver veta från kulturens värld för att imponera på din omgivning, t ex på söndagsmiddagen, och ge intryck av att ha koll på kulturvärlden.

I Frukostklubben stod Carin Ahlqvist och Ulf Benkel för sanningar och klokskap. Ämnen: råd till Michael Jackson, vad ska du ha för symbol i din dödsannons och när ser du som bäst ut?

Ett nytt fullmatat program nästa söndag!

hälsningar Anna, Tomas och gänget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista